Peltikaton huolto

Peltikaton huolto ammattilaisilta

Pelti on suosittu ja kestävä katemateriaali, jonka käyttöikää voidaan pidentää huomattavastikin huoltamalla. Peltikatto olisi hyvä tarkistaa ja huoltaa kahdesti vuodessa: syksyllä ennen lumien tuloa ja keväällä talven jälkeen. Säännöllinen huolto ja tarkastus varmistavat, että mahdolliset vauriot huomataan ajoissa ja korjataan välittömästi, ennen kuin isompaa vahinkoa ehtii aiheutua. Peltikaton kevään- ja syyshuoltoihin tarjoamme myös vuosihuoltosopimusta. Isompaa huoltoa, kuten pesua ja maalausta, tehdään peltikatolle tarpeen mukaan yleensä 10-15 vuoden välein.

Peltikaton ylläpitohuoltoon kuuluu:

– Vuosittainen irtoroskien poisto katolta ja vesikouruista
– Vuosittainen katon tarkastus ja mahdolliset pienkorjaukset

Peltikaton laajempaan huoltoon kuuluu:

– Katon kunnollinen kuntotarkastus
– Peltikaton pesu ja maalaus
– Mahdolliset muut laajemmat korjaukset ja asennukset

Huoltamalla peltikaton ikä vain kasvaa

Peltikaton pesu, maalaus tai pienkorjaukset ammattitaitoisesti. Huoltotöiden lisäksi saatte kauttamme uudet vesikourut ja kattoturvatuotteet. Vuotavien saumojen, reikien tai läpivientien tiivistykset onnistuvat kestäviä ratkaisuja käyttäen.

RoofFin logo

Hyvä seuranta estää vahingot

Katon pinnan puhtaus on perushuollon lisäksi tärkeä. Lika syöpyy katon maalipintaan ja rikkoo sitä. Likainen katto on erittäin liukas eli huoltotoimenpiteitä on vaarallista tehdä katolla. Likaisen katon saa onneksi helposti puhtaaksi pesemällä. Peltikaton pesu poistaa katon pinnalta hellävaraisesti lian ja epäpuhtaudet.

Pellin suojana katolla on myös maalipinta. Maalipinnan kuntoa on tärkeä seurata. Katon puhdistaminen ja peseminen auttaa pitämään maalipinnan hyvässä kunnossa ja pidentää sen elinkaarta. Ajan kanssa maali kuitenkin alkaa kulua ja hilseillä. Kulunut ja hilseilevä maalipinta ei enää suojaa peltiä ja se alkaa ruostua.

Peltikaton huollon yhteydessä tarkastetaan aina myös katon maalipinta. Jos pinta on kulunut tai katolta löytyy hilseilevää maalia, on tärkeää tehdä tarvittavat maalipaikkaukset tai suorittaa kokonainen peltikaton maalaus.

Ennen peltikaton laajempaan huoltoon, kuten peltikaton maalaukseen ryhtymistä, on aina selvitettävä katon sekä siihen liittyvien rakenteiden, läpivientien ja kattoturvatuotteiden kunto.

Peltikaton tarkastusta tai huoltoa tulee tehdä aina turvallisuusseikat huomioiden. Meiltä saat kaikki peltikaton huoltoon liittyvät palvelut turvallisesti ja huolellisesti hoidettuna.

Pyydä tarjous peltikaton huollolle

Meiltä saat kaikki peltikaton huoltoon liittyvät palvelut turvallisesti, rehellisesti hinnoiteltuna ja ammattimaisesti hoidettuna! Peltikaton huollot yksityisille, taloyhtiöille ja yrityksille. Toimialueena: Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Helsinki, Vantaa – koko Uusimaa.

    Lataa tiedosto