Peltikaton maalaus: Hinta ja toteutus

Peltikaton maalaus: Ennen ja jälkeen

Peltikaton maalaus on tehokas tapa uudistaa ja suojata vanhaa peltikattoa. Maalauksen avulla voidaan pidentää katon käyttöikää ja antaa sille uuden ilmeen. Tässä artikkelissa käsittelemme peltikaton maalauksen hintaa ja toteutusta sekä annamme vinkkejä, mitä tulee ottaa huomioon maalausprosessia suunniteltaessa. 

Mitä maksaa peltikaton maalaus?

Peltikaton maalauksen hinta voi vaihdella monista tekijöistä riippuen, kuten katon koon, kunnon, maalattavan pinnan laadun ja valittujen maalien määrän perusteella. Keskimäärin peltikaton maalauksen hinta liikkuu noin 20–40 / neliömetri välillä.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että tarkka hinta määritellään aina tapauskohtaisesti.

Meiltä saat peltikaton pesun ja maalauksen reiluun hintaan!

Hinnasto -sivultamme löytyy helppokäyttöinen kattohuoltopalveluiden laskuri, jolla saat helposti laskettua peltikaton huoltotoimenpiteiden kustannusarviot.

Peltikaton maalaus hinta

Mitä maksaa peltikaton uusiminen ja onko se parempi vaihtoehto kuin maalaus?

Usein peltikaton maalaus on kustannustehokkaampi vaihtoehto kuin katon täydellinen uusiminen. Maalaamalla vanhan peltikaton, voit antaa sille uutta ilmettä, suojata sitä sääolosuhteilta ja pidentää sen käyttöikää. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos katon kunto on muuten hyvä eikä se vaadi laajoja korjauksia. 

Toisaalta, jos peltikatto on erittäin vanha, vaurioitunut tai sen kunto on heikentynyt merkittävästi, peltikaton uusiminen voi olla parempi ratkaisu pitkällä aikavälillä kuin katon huolto tai maalaus.

Tietysti katto pitäisi aina kunnolla tarkastaa ja ammattilaisen tekemä kuntotarkastus kertoo, saadaanko huollolla tai maalauksella katolle lisää ikää tai kannattako ryhtyä kalliiseen kattoremonttiin.

Uusittu peltikatto tuo mukanaan useita etuja, kuten paremman energiatehokkuuden, parannetun suojauskyvyn, vähäisen huoltotarpeen ja pidemmän käyttöiän. Oikeilla huoltotoimenpiteillä puolestaan saadaan katolle kustannustehokkaasti lisättyä elinikää. Esimerkiksi jo pelkkä peltikaton maalaus palauttaa katon siistin ja raikkaan ilmeen.

Peltikaton uusimisen hinta vaihtelee myös useista tekijöistä riippuen, kuten katon koon, materiaalien laadun, kattoremontin laajuuden ja ammattilaisten työkustannusten mukaan. Peltikaton uusimisen keskimääräinen hinta on 100-150€/m2. Katon huolto maalauksineen on 4-5 kertaa halvempi.

Peltikaton maalaus: Ennen ja jälkeen

Miksi maalata vanha peltikatto?

Maalaamalla vanhan peltikaton, voit parantaa sen ulkonäköä ja suojata sitä sään aiheuttamilta vaurioilta. Maalikerros auttaa kattopintaa kestämään paremmin UV-säteilyä, kosteutta ja muita ilmastollisia tekijöitä. Samalla se antaa talollesi uuden ilmeen ja nostaa todennäköisesti sen arvoa. Peltikaton maalaaminen on usein myös huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin koko katon uusiminen.

Viisi syytä, miksi peltikaton maalaus kannattaa: 

  1. Kustannustehokas vaihtoehto: Peltikaton maalaaminen on yleensä huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin koko katon uusiminen. Maalaamalla vanhan peltikaton, voit päivittää sen ulkonäköä ja suojata sitä ilmastollisilta rasituksilta murto-osalla uuden katon hinnasta. 
  2. Pidentää katon käyttöikää: Maalaus pidentää usein peltikaton käyttöikää. Laadukkaat maalit tarjoavat suojaa UV-säteilyltä, kosteudelta ja ruosteelta, mikä auttaa kattoa kestämään paremmin ajan kulumista ja säiden vaihteluita.
  3. Suojaus ja ennaltaehkäisy: Peltikaton maalaus tarjoaa lisäkerroksen suojausta kattopinnalle. Maalikerros auttaa vähentämään ruosteen muodostumista, estää halkeilua ja suojaa kattopintaa kosteudelta. Tämä auttaa säilyttämään katon kunnon ja vähentää tarvetta tulevaisuuden korjauksille. 
  4. Ulkonäön päivitys: Peltikaton maalaus antaa sinulle mahdollisuuden päivittää katon ulkonäköä ja parantaa samalla koko talosi visuaalista ilmettä. Voit valita erilaisia värejä ja viimeistelyjä, jotka sopivat parhaiten talosi tyyliin ja ympäristöön. Näin voit nostaa talosi arvoa ja antaa sille raikkaan ilmeen. 
  5. Ympäristöystävällinen valinta: Maalaamalla vanhaa peltikattoa voit tehdä ympäristöystävällisen valinnan. Uuden katon valmistus aiheuttaa huomattavia resurssien kulutuksia, kun taas maalaaminen käyttää vähemmän materiaaleja. Peltikaton maalaus auttaa vähentämään jätettä ja ympäristövaikutuksia samalla, kun parannat talosi ulkonäköä ja suojaa.

Nämä viisi syytä osoittavat, miksi peltikaton maalaus on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Se tarjoaa taloudellisen ja kestävän tavan uudistaa peltikattoa, suojaa sitä sääolosuhteilta ja parantaa koko rakennuksen ulkonäköä ja arvoa.

Peltikaton maalausprosessi

Ennen peltikaton maalausta on tärkeää tehdä perusteellinen kuntokartoitus ja puhdistus. Mahdolliset ruosteet ja lohkeamat tulee korjata ennen maalausta, jotta maalipinta pysyy tasaisena ja kestävänä. Käytä tarvittaessa asiantuntijaa varmistamaan, että kattopinta on riittävän hyvässä kunnossa maalausta varten.  

🏚Tiedätkö, missä kunnossa peltikattosi on?

Ilmainen peltikaton kuntokartoitus on katsahdus peltikatolle, jossa silmämääräisesti arvioidaan, mitä huoltotoimenpiteitä suositellaan tehtäväksi. Tarvittaessa asiantuntija suosittelee myös kattavampaa katon kuntotarkastusta.

Peltikaton maalaus: Ennen ja jälkeen

Miksi valita RoofFinin peltikaton maalauspalvelut? 

Kokeneet ja ammattitaitoiset tekijämme tarjoavat laadukasta ja luotettavaa peltikaton maalauspalvelua. Varmistamme, että maalaus toteutetaan parhaalla mahdollisella tavalla ja käytämme laadukkaita maaleja, jotka kestävät Suomen vaihtelevaa ilmastoa. Asiakaspalvelumme  auttaa mielellään vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi. 

Jos olet kiinnostunut peltikaton maalauksesta tai muista kattohuoltotoimenpiteistä, ota yhteyttä meihin. Asiantuntijamme voivat tarjota sinulle konsultaation peltikaton maalaamisesta ja tehdä tarvittaessa kuntokartoituksen ilmaiseksi.

Kokenut tiimimme auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan peltikaton maalauksen ammattitaidolla. Älä epäröi, vaan ota yhteyttä jo tänään! 

Lisätietoa peltikaton maalaamisesta ja palveluista löydät täältä.

Edellinen artikkeli
Tiilikaton pinnoitus: Edut ja prosessi
Seuraava artikkeli
Milloin lumenpudotus tulee tehdä kerrostalon katolta?