Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus antaa katollesi uuden ja raikkaan elämään. Maalipinnan tärkein tehtävä on kuitenkin ehkäistä pellin kulumista ja ruostumista! Ilman suojaavaa maalipintaa tai jos maalipinta on päässyt huonoon kuntoon, alkaa pelti ajan mittaan kulua ja pellin pintaan alkaa muodostua korroosiota sekä ruostetta. Jos pelti ruostuu puhki, pääsee vesi rakenteisiin aiheuttaen vaurioita, jotka pahimmillaan johtavat kalliiseen kattoremonttiin.

Luonnonolosuhteet, kuten aurinko, vesi, lumi ja jää, kuluttavat kattopeltiä sekä sitä suojaava maalipintaa. Kun maalipinta lähtee kulumaan ja hilseilemään, tulee esiin sinkkipinta. Luonnon armolla oleva sinkki lähtee syöpymään ja pelti alkaa hiljalleen ruostua.

Peltikaton maalaus onkin edullinen ja ennaltaehkäisevä tapa suojata peltiä ja lisätä katolle käyttöikää. Sinkityn uuden peltikaton maalaus on tärkeää tehdä muutama vuosi katon asennuksen jälkeen. Aikaisemmin maalatun peltikaton huoltomaalaus on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin, jotta katemateriaali kestäisi Suomen säärasituksia ja säilyisi pitkään vahingoittumana ja hyväkuntoisena. Peltikaton huoltomaalauksia suoritetaan yleensä noin 10 vuoden välein.

Peltikattoa maalaamalla katon elinkaari pitenee, ulkonäkö pysy siistissä kunnossa ja rakennuksen arvo nouse!

  • Maalauksessa hinta on 5-6 kertaan pienempi kun kattoremontissa
  • Maalatusta katosta tulee uudenveroinen
  • Katon elinkaari pitenee ympäristöystävällisesti
  • Pesu ja maalaus hoituu yleensä 2-3 päivässä eli asumiseen ei ole läheskään niin paljon haittaa kun kattoremontissa

Ennen peltikaton maalaukseen ryhtymistä tarkistetaan aina katon yleiskunto. Seuraavaksi suoritetaan katolle kunnon peltikaton pesu eli katolta poistetaan lika, rasvat ja irrallinen maali. Pesu suoritetaan painepesurilla vettä ja peltipesuainetta käyttäen. Pesun jälkeen tehdään tarvittavat tiivistykset, poistetaan sekä paikkamaalataan ruostetta ruosteenestomaalilla.

Pohjatöiden jälkeen hyväkuntoiset katot huoltomaalataan pääosin kertaalleen ja huonommat kahteen kertaan. Uudet sinkityt katot maalataan aina vähintään kaksi kertaa (pohjakerros ja pintakerros).

Maalaamme peltikatot pääosin ruiskulla. Ruiskumaalausta hyödyntämällä maalausurakan kestoa saadaan lyhennettyä verrattuna pensselimaalaukseen. Nykyisin kattomaalit on kehitetty ruiskumaalaukseen. Ruiskun avulla maalattu maalipinta on myös tasainen sekä paremman näköinen verrattuna pensselimaalaukseen.

Maalaamiseen käytämme aina alan parhaita tuotteita, kuten kestävimmiksi todistettuja Nowocoat tai Teknos maaleja. Ammattitaidolla pesty ja parhailla maaleilla maalattu katto kestää hyvin seuraavat 10-15 vuotta!

RoofFin logo

Maalauksella lisää ikää peltikatollesi

Peltikaton maalaus on jokaisen kiinteistön omistajan järkevä valinta. Maalaamalla saadaan pellille tarvittava suojaa vuosiksi, katon elinkaari pitenee sekä katto näyttää hyvältä. Katon maalauksen jälkeen on tärkeää, että peltikaton perushuoltoa eli katon puhdistusta ja tarkastusta tehdään vuosittain. Tarpeen mukaan, kun likaa alkaa taas ilmestyä kattoon, on järkevää poistaa likaa katolta  eli suorittaa katon pesu. Näin uusi maalipinta katolla pysyy ehjänä pitkään ja kattokin näyttää siistiltä.

Peltikaton maalaus on hyvä tilata ammattilaiselta, sillä meiltä löytyvät oikeat välineet katon tehokkaaseen pesuun ja maalaukseen. Ammattilainen valitsee aina katolle parhaat, pintaan soveltuvat ja kestävät maalit. Ammattilainen on tottunut katolla liikkumiseen ja osaa käyttää turvavarusteita eli työt sujuvat turvallisesti. Ammattilaisen tekemälle työlle on takuu.

Maalauspäivänä tarvitsemme pistorasiaa, sillä maalaamme katot sähkökäyttöisellä maaliruiskulla. Autot ja ylimääräiset tavarat tulisi siirtää piiloon tai kauemmas talosta. Tuulipuuska voi levittää maalipölyä katolta eli olisi hyvä varmistaa, että siirrettävät tavarat on viety kauemmas ja muut paikat suojattu. Suojaukset hoidamme tietysti me.

Peltikaton maalausajankohdalle on erittäin tärkeää oikea lämpötila sekä ilmankosteus. Liian kuuma tai liian kostea ilma eivät sovi peltikaton maalaukseen.

Paras aika maalata peltikattoa on toukokuusta elokuun loppuun. Paras maalauskeli on puolipilvinen päivä, jolloin lämpötila n. 20 astetta.

Peltikaton maalauksen hintahaarukka on aika laaja. Hinta määräytyy aina kohteen kunnon, pinta-alan, jyrkkyyden ja vaikeuden mukaan. Keskikokoisen ja keskijyrkän, pinta-alaltaan 200m2 omakotitalon uuden peltikaton maalaus maksaa n. 4000€. Samankokoisen ja monimuotoisen, mutta aiemmin maalatun, hilseilevän ja ruosteisen peltikaton maalaus pohjatöineen maksaa n. 5000€.

Peltikaton maalauksia teemme Espoossa, Kauniaisessa, Kirkkonummella, Helsingissä ja Vantaalla – sovittaessa koko Uudenmaan alueella.

Kun pohjatyöt ja katon pesu on hoidettu ammattitaidolla ja huolellisesti, pysyvät maalit katolla pitkään. Hyvin maalatun katon seuraava huoltomaalaus tulee ajankohtaiseksi 10-15 vuoden kuluttua.

Katto pitää tarkistaa ja kevyesti huoltaa vuosittain. Helpoin tapa on sopia tulevista syys- ja keväthuolloista maalauksen jälkeen. Vuosihuolto sisältää irtoroskien puhdistusta katolta ja vesikouruista sekä katon ja sen varusteiden tarkastusta ja se maksaa omakotitalolle 310€.

Tilaamalla meiltä vuosihuoltosopimuksen saatte nukkua rauhassa ja tiedätte, että katto on hyvissä käsissä!

Suoritamme niin uusien sinkittyjen peltikattojen maalauksia kuin vanhojen kuluneiden peltikattojen kunnostuksia maalauksineen. Maalauspalveluita tarjoamme yksityisille, taloyhtiöille ja yrityksille. Toimialueena: Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Helsinki, Vantaa – koko Uusimaa.

    Lataa tiedosto