Peltikaton pesu

Peltikaton pesu poistaa katolta sinne kertyneen lian ja katosta tule pesun jälkeen siistin näköinen. Peltikaton pesu on helppo ja hellävarainen huoltotoimepide, jolla saadaan katolta pois sammal, jäkälät ja muut epäpuhtaudet.

Peltikaton pesun yhteydessä tyhjennetään ja pestään aina myös vesikourut sisältä puhtaaksi. Pesun jälkeen hyväkuntoinen peltikatto näyttää uudelta ja samalla estetään maalipinnan huonontuminen. Pesty katto on myös liukaspintaisempi eli katto puhdistuu itsestään sateella eikä epäpuhtaudet ja kasvusto tartu pintaan niin herkästi.

Peltikaton pesu tulee hoitaa aina tarpeen mukaan, mutta yleisesti katto likaantuu 5-10 vuodessa ja vaatii huoltopesua.

 • Tarjouskäynti ja ilmainen katon kuntokartoitus
 • Peltikaton ja sen varusteiden tarkastus asentajan toimesta
  (ennen kun ryhdytään hommiin)
 • Tarvittavat kiinteistön suojaukset
 • Peltikaton ja vesikourujen pesu sopivaa painetta ja vesimäärää käyttäen
 • Peltipesuaineen levitys kattoon ja kevyt pesu uudestaan
  (vain ennen maalausta)
 • Katolta tulleen lian siivous
 • Huoltokirja katon pesusta

Peltikatto pestään painepesurilla sopivaa painetta ja vesimäärä käyttäen ilman maalipintaa rikkomatta. Huoltopesu suoritetaan aina pelkällä vedellä.

Jos pesun aikana kuitenkin peltikatolta alkaa jo pienellä paineella maali irrota, on syytä hoitaa peltikaton maalaus tai vähintään paikkamaalaus. Peltikaton pesuun ennen maalausta käytetään veden lisäksi myös puhdistusainetta, joka varmistaa, ettei uuden tulevan maalipinnan alle jäisi mitään pinttynyttä likaa eikä rasvoja.

RoofFin logo

Puhdas peltikatto kestää!

Peltikaton pesu kannattaa suorittaa aina ajoissa, jottei katolle kertynyt lika ehtisi rikkoa peltiä suojaava maalipinta. Kun maalipinta on ehjä eikä likaa ole ollut katolla pitkään, on yleensä katon pinnan kunto hyvä. Silloin pelkkä pesu palauttaa helposti peltikaton alkuperäisen ulkonäön.

Peltikattoa on vaikea pestä itse turvallisesti ja tehokkaasti. Pellin pinta on yleensä liukas ja vaarallinen. Kaiken lian poistamiseen tarvitaan pesuri, jossa on tarpeeksi iso vesimäärä. Pienillä kotikäyttöisillä pesureilla pesu kestää ikuisuuden ja pahimmillaan ehjä maalipinta voi rikkoutua.

Hyväkuntoiselle katolle riittää hyvin huoltopesu. Huonoon kuntoon päässeelle katolle tulisi pesun jälkeen tehdä myös muita korjauksia, kuten tiivistyksiä, tai mahdollisesti maalata koko katto.

Pesemällä hyväkuntoista kattoa irtoaa katolta pelkästään levää, kasvustoa ja muuta likaa ja katosta tule puhdas. Kattoa pestään aina sopivaa painetta ja vesimäärää käyttäen. Jos katolta alkaa irrota maali, se tarkoittaa, että katon maalaus on myös ajankohtaista.

Katon pesua varten tarvitsemme toimivan vesipisteen. Ylimääräiset tavarat, jotka eivät saa likaantua tai kastua, olisi hyvä siirtää kauemmas talosta tai sisälle.

Pesurimme ovat polttomoottorikäyttöisiä, joten sähköä emme tarvitse. Jos vesipiste puuttuu tai sieltä tuleva vesimäärä on pieni, pystymme toimittamaan lisää vettä säiliöautollamme.

Peltikaton pesun hinta riippuu aina kohteen koosta ja vaikeusasteesta. Keskikokoisen ja keskijyrkän omakotitalon katon pesu maksaa n. 1000€.

Tutustu hinnastoomme tai kokeile hintalaskuria.

Meiltä saat peltikaton pesun turvallisesti, rehellisesti hinnoiteltuna ja ammattimaisesti hoidettuna! Peltikaton pesut omakotitaloon, taloyhtiöille ja yrityksille. Toimialueena: Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Helsinki, Vantaa – koko Uusimaa.

  Lataa tiedosto