Tiilikaton huolto

Tiillikaton huolto ammattilaisilta

Tiili on kaunis ja kestävä katemateriaali, mutta kaipaa myöskin huoltoa. Katon käyttöikää voidaan pidentää huomattavasti, kun katon huolto tehdään ajoissa, säännöllisesti ja oikeilla toimenpiteillä. Tiilikatto olisi hyvä tarkistaa ja kevyesti huoltaa kahdesti vuodessa: syksyllä ennen talven tuloa ja keväällä, kun lumet ovat sulaneet. Tiilikaton vuosittaiseen huoltoon tarjoamme myös kätevää ja edullista vuosihuoltosopimusta. Tiilikaton laajempaa huoltoa kuten esim. katon pesua tai pinnoitusta tehdään tarpeen mukaan noin 10-15 vuoden välein.

Tiilikaton vuosihuoltoon kuuluu:

– Vuosittainen katon tarkastus ja tarvittavat korjaukset
– Tiilikaton ja räystäskourujen puhdistus irtoroskista
– Rikki menneiden kattotiilien uusiminen ehjiin

Tiilikaton isompiin huoltoihin kuuluu:

– Tiilikaton laaja kuntotarkastus
– Tiilikaton pesu ja pinnoitus tai suoja-aine käsittely
– Tarvittavat muut isommat korjaukset tai asennukset

Katto kuntoon huoltamalla

Tiilikaton puhdistus, pesu tai pinnoitus ammattitaidolla. Huoltotöiden lisäksi asennamme tarvittaessa myös uudet vesikourut ja lisäämme katolle tarvittavat kattoturvatuotteet. Tarvittaessa korjaamme myös aluskatteen, uusimme läpiviennit, asennamme uudet pellitykset ja lisäämme harjatiivisteen. Oikeilla huoltotoimenpiteillä katon käyttöikä kasvaa ja katto näyttää hyvältä!

RoofFin logo

Hyvällä seurannalla estetään vahingot

Perus vuosittaisten kevythuoltojen lisäksi katolla on tarpeellista seurata sammalkasvustoa, joka rikkoo pinnoitetta, johtaa vettä tiileen sekä lisää katolle ylimääräistä painoa. Sammaleen poistoon on kaksi vaihtoehtoa: tiilikaton puhdistus ja sammalestoainekäsittely tai tiilikaton pesu ja sammalestoainekäsittely.

Tiilikatolla suositellaan seurattavaksi myös katemateriaalia suojaavan pinnoitteen kuntoa. Pinnoite kuluu ajan myötä ja pinnoitteen huokoset tulevat esiin. Huokoset ovat ideaali paikka sammalkasvustolle, josta vesi pääsee hyvin imeytymään tiileen. Pinnoitteen kuntoa heikentävät aurinko, lumi ja jää. Huokonen ja likainen tiili on märempää ja painavampaa sekä talvisin tulee esiin myös pakkasrapautumia. Lisäksi kulunut ja sammaloitunut katto antaa rakennukselle huonon yleisilmeen.

Riippuen siitä, kuinka kulunut pinnoite on, katto pitäisi suojata tai pinnoittaa uudelleen. Suojaamiseen tai pinnoittamiseen vaihtoehdot ovat seuraavat: tiilikaton suoja-ainekäsittely tai tiilikaton pinnoitus.

Ennen tiilikaton laajempaan huoltoa esim. tiilikaton pinnoitukseen ryhtymistä on aina tärkeäa selvittää myös katon sekä siihen liittyvien rakenteiden, läpivientien ja kattoturvatuotteiden kunto.

Tiilikaton tarkastusta tai huoltoa tehtäessä pitää suunnitella ja varmistaa myös turvallinen työskentely katolla. Meiltä saat kaikki tiilikaton huoltoon liittyvät palvelut turvallisesti ja ammattimaisesti hoidettuna.

Pyydä tarjous tiilikaton huollolle

Meiltä saat kaikki tiilikaton huoltoon liittyvät palvelut turvallisesti, rehellisesti hinnoiteltuna ja ammattimaisesti hoidettuna! Tiilikaton huollot yksityisille, taloyhtiöille ja yrityksille. Toimialueena: Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Helsinki, Vantaa – koko Uusimaa.

    Lataa tiedosto