Tiilikaton pesu

Tiilikaton pesu on helppo tapa poistaa tiilen pinnalta kasvusto ja epäpuhtaudet. Tiilikaton pesu tekee katosta puhtaan ja hyvännäköisen. Katto on syytä pestä, kun se alkaa näyttää likaiselta ja sinne on kertynyt vuosien aikana sammalkasvustoa. Yleensä katot likaantuvat ja sammaloituvat pesukuntoisiksi 5-10 vuodessa. Katto on myös aina pakko pestä ennen tiilikaton suoja-ainekäsittelyä tai tiilikaton pinnoitusta.

 • Tarjouskäynti ja ilmainen katon kuntokartoitus
 • Tiilikaton ja sen varusteiden sekä läpimenojen tarkastus asentajan toimesta (ennen pesun aloitusta)
 • Tarvittavat suojaukset
 • Rikkinäisten kattotiilien vaihto ehjiin
 • Tiilikaton ja sadevesikourujen pesu painepesurilla sopivalla paineella ja vesimäärällä
 • Nowoclean sammalestoainekäsittely pesun jälkeen
 • Katolta tulleen lian ja sammalten siivous sekä kierrätys
 • Huoltokirja tehdystä työstä
 • Katosta poistetaan kaikki kasvusto ja lika saman tien
 • Katosta tulee heti puhdas
 • Tarvittaessa katto voidaan käsitellä myös suoja-aineella tai pinnoittaa maalilla
RoofFin logo

Puhdas katto on talon kruunu!

Tiilikatto kannattaa pestä aina ajoissa, jottei katolle kertynyt sammal ehtisi rikkoa tiilen pintaa. Kun tiilen pinta eli pinnoite tiilen päällä on ehjä eikä kasvusto ole juurtunut tiileen, onnistuu katon pesu ilman, että tiilen pinnasta lähtisi pesemällä pinnoitetta.

Kun katolla on ikää yli 10 vuotta, aurinko on polttanut pinnoitetta vuosia,  lumi ja jää on hionnut pintaa sekä kasvusto on ollut katolla pitkään, on syytä suorittaa kattopesun jälkeen myös muita huoltotoimenpideitä.

Vähemmän kuluneelle katolle riittää yleensä pesun lisäksi suoja-ainekäsittely, enemmän kuluneelle on suositeltavaa tehdä tiilikaton pinnoitus.

Tiilikattoa on monesti vaikea pestä itse turvallisesti ja tehokkaasti. Välineillä, kuten puutarhaletkulla tai kotikäyttöisellä painepesurilla tiilikaton pesu puhtaaksi ei onnistu! Katot ovat usein myös jyrkkiä eli työskentely ja liikkuminen katolla on vaikeaa.  Katolla työskentely vaati myös turvavarustusta ja osaamista sen turvalliseen käyttöön. Myös puhdistusaineet ja tiukkaan juurtuneet kasvustot vaativat ammattilaisen otteita.

Tiilikaton pesu ja sammalestoainekäsittely riittävät yleensä suhteellisen uusille katoille, max. 10 vuotta vanhat katot. Usein katon pesu tilataan, kun se näyttää jo tosi likaiselta tai on jopa sammalien peitossa. Silloin katolle on kertynyt ikävuosia varmasti yli kymmenen ja katto olisi järkevä pesun jälkeen käsitellä suoja-aineella tai pinnoittaa maalilla.

Nyrkkisääntönä on, että jos julkisivu, räystäät ja esim. terassi kestävät vedellä huuhtelua, ei niitä tarvitse erikseen suojata. Liiallinen esim. pressuilla suojaaminen vaikeuttaa kattopesun jälkeistä loppusiivousta lian valuessa pressujen alle. Julkisivun verhoukset, ikkunat ja terassit on helpompi huuhdella puhtaaksi kuin suojata. Huuhtelupuhdistuksen jälkeen niistä tulee aina puhtaampia, kun ne ovat olleet ennen kattopesua. Autot, pihakalusteet, tekstiilit, grillit, koriste-esineet ja kukkaruukut kannattaa kuitenkin siirtää syrjään pesun ajaksi.

Katon pesua varten tarvitsemme auki olevan ja toimivan vesipisteen sekä ylimääräisten tavaroiden siirron pois talon ympäriltä. Työtä helpottaa ja nopeuttaa myös se, jos asiakas on hankkinut valmiiksi katolle menevät mahdolliset vaihtotiilet. Jos sattumalta vettä ei ole tai paineet ovat heikkoja, pystymme myös tarvittavan pesuveden tuomaan kohteeseen omalla säiliöautolla.

Tiilikaton pesu voidaan suorittaa lähes milloin vain, keväästä syksyyn. Keskikokoisen omakotitalon katon pesu loppusiivouksen kanssa kestää yhden päivän. Rivitaloalueen katot, missä katon pinta-ala on esim. n. 2000m2, pesemme puhtaaksi 2-4 päivässä.

Tiilikaton pesu keskikokoiselle omakotitalon katolle maksaa n. 1000€. Keskimäärin neliöhinta kattopesulle on 5€. Isot loivat taloyhtiökohteet voivat olla halvempia ja jyrkät monimuotoiset omakotitalokohteet kalliimpia.

Meiltä saat tiilikaton pesun turvallisesti, rehellisesti hinnoiteltuna ja ammattimaisesti hoidettuna! Tiilikaton pesut yksityisille, taloyhtiöille ja yrityksille. Toimialueena: Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Helsinki, Vantaa – koko Uusimaa.

  Lataa tiedosto