Tiilikaton pinnoitus: Edut ja prosessi

Omakotitalon omistajana, jolla on tiilikatto, saatat miettiä, miten ylläpitää sen raikkautta ja pidentää käyttöikää. Tiilikaton pinnoitus on ratkaisu, jota olet etsinyt. Ammattilaisten palkkaaminen suojaamaan tiilikattoasi pinnoitteella tarjoaa lukuisia etuja ja samalla varmistaa sen pitkäikäisyyden.

Tässä artikkelissa tutustumme tiilikaton pinnoituksen etuihin, prosessiin ja hintoihin, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen kodin kattosi suhteen.

Jos etsit tietoa peltikattojen kunnossapidosta, katso tämä artikkeli.

Tiilikaton pinnoituksen ymmärtäminen

Tiilikaton pinnoitus on suojaava kerros, joka levitetään kattotiilien pinnalle. Se toimii suojakilpenä erilaisia ympäristötekijöitä vastaan ja pidentää katon käyttöikää. Tarkastellaan seuraavaksi tiilikaton pinnoituksen keskeisiä etuja, jotka ovat:

 1. Parannettu kestävyys:
  Tiilikaton pinnoitus tarjoaa lisäsuojakerroksen, joka suojaa tiiliä ankaroilta sääolosuhteilta, kuten sateelta, tuulelta ja rakeilta. Se suojaa myös UV-säteilyltä, joka voi aiheuttaa värin haalistumista ja pinnan heikkenemistä. Vahvan pinnoitteen ansiosta kattosi kestää ajan saatossa tulevia kulumia paremmin.
 2. Parannettu energiatehokkuus:
  Tiilikaton pinnoitus voi parantaa kodin energiatehokkuutta. Tietyillä pinnoitteilla on heijastavia ominaisuuksia, jotka vähentävät lämmön imeytymistä. Pitämällä kattosi viileämpänä kuumina kesäpäivinä voit vähentää ilmastointijärjestelmäsi kuormitusta ja alentaa energiakustannuksia. Tämä hyödyttää sekä lompakkoasi että lisää asumismukavuutta.
 3. Parannettu ulkonäkö:
  Ajan myötä tiilikatto saattaa menettää alkuperäisen kauneutensa, kuten haalistuneet värit, tahrat tai värivirheet. Tiilikaton pinnoitus tarjoaa upean ratkaisun katon ulkonäön elvyttämiseen. Oikealla pinnoitteella voit palauttaa tiilien alkuperäisen kauneuden tai valita uuden värin, joka sopii kotisi ilmeeseen. Tämä parantaa kiinteistön julkisivun houkuttelevuutta ja arvoa.
 4. Pienentynyt huoltotarve:
  Tiilikaton ylläpito voi olla haastavaa tehtävä, erityisesti levien, sammalen tai jäkälän kasvun kanssa. Tiilikaton pinnoitus estää näiden mikro-organismien kasvua, mikä vähentää manuaalisen puhdistuksen tarvetta. Vähentämällä huoltovaatimuksia säästät aikaa, vaivaa ja kustannuksia, jotka liittyvät katon ylläpitoon.
 5. Kustannussäästöt:
  Tiilikaton pinnoituksen merkittävä etu on sen kustannustehokkuus. Sen sijaan, että harkitsisit koko katon vaihtamista, mikä voi olla suuri investointi, tiilikaton pinnoittaminen tarjoaa edullisemman ratkaisun. Pidentämällä kattosi käyttöikää ja estämällä vaurioita voit välttää kalliit korjaukset tai uusimiset tulevaisuudessa. Se on viisas investointi, joka kannattaa pitkällä aikavälillä.

Tiedätkö, missä kunnossa tiilikattosi on? Tilaa ilmainen kuntokartoitus!

Ilmainen katon kuntokartoitus on katsahdus katolle, jossa silmämääräisesti arvioidaan, mitä huoltotoimenpiteitä katolle suositellaan tehtäväksi. Tarvittaessa asiantuntija suosittelee myös kattavampaa katon kuntotarkastusta.

Tiilikaton pinnoitusprosessi

Nyt, kun ymmärrämme etujen merkityksen, tutustutaan tiilikaton pinnoitusprosessiin. Tässä ovat tärkeimmät vaiheet:

 1. Pinnan valmistelu:
  Ammattilaiset tarkastavat huolellisesti tiilikattonne ja valmistelevat pinnan puhdistamalla sen painepesulla. Samalla he poistavat roskat kourista ja tarkistavat tiilien kunnon. Tämä varmistaa puhtaan ja tasaisen pohjan pinnoitteen levitykselle.
 2. Korjaukset:
  Jos tiilet ovat vaurioituneet tai tarvitsevat korjauksia, ammattilaiset hoitavat nämä asiat ennen pinnoitteen levittämistä. He vaihtavat rikkoutuneet tiilet uusiin.
 3. Pinnoitteen levitys:
  Kun katto on puhdas ja korjattu, ammattilaiset levittävät valitun pinnoiteaineen. He käyttävät erikoisvarusteita ja -tekniikoita varmistaakseen tasaisen ja perusteellisen levityksen, joka kattaa jokaisen tiilen ja sen huokoisuuden.
 4. Laadun tarkastus:
  Pinnoitteen levityksen jälkeen suoritetaan laaduntarkastus, joka varmistaa, että pinnoite tarttuu oikein ja täyttää vaaditut standardit. Tämä vaihe takaa pinnoitteen tehokkuuden ja kestävyyden.

Ammattilaisen valitseminen tiilikaton pinnoitukseen

Tiilikaton pinnoituksessa on tärkeää valita luotettava ja kokenut ammattilainen tehtävään. Huomioi seuraavat tekijät:

 1. Kelpoisuudet:
  Varmista, että ammattilaisilla on tarvittavat luvat ja sertifikaatit tiilikaton pinnoitustyöhön. Tämä varmistaa, että heillä on tarvittava pätevyys ja osaaminen tehtävän suorittamiseen.
 2. Kokemus:
  Tarkista, kuinka pitkään ammattilainen on toiminut tiilikaton pinnoitusalalla ja mitkä ovat heidän aiemmat asiakaskokemuksensa. Kokeneet ammattilaiset voivat tarjota laadukasta työtä ja tietävät, miten eri tiilimateriaalit ja pinnoiteaineet toimivat yhdessä.
 3. Asiakaspalaute:
  Lue asiakkaiden arvosteluja ja suosituksia ammattilaisista. Tämä auttaa saamaan käsityksen heidän maineestaan ja laadusta, jonka he tarjoavat asiakkailleen.
 4. Hinta ja sopimus:
  Pyydä tarjous useammalta ammattilaiselta ja vertaa hintoja sekä työsopimuksen ehtoja. Varmista, että saat selkeän sopimuksen, jossa määritellään kaikki työn yksityiskohdat, takuut ja maksuehdot. Huom! Ole tarkkana hintojen suhteen ja suosi aina läpinäkyviä hinnastoja.

Tiilikaton pinnoitus hinta:

Oletko miettinyt, mikä on pinnoituksen, pesun, maalauksen tai muiden asennuksien/korjauksien tai kattohuollon toimenpiteiden hinta?

Hinnasto -sivultamme löytyy helppokäyttöinen kattohuoltopalveluiden laskuri, jolla saat helposti laskettua peruspalveluiden kustannusarviot.

tiilikaton pinnoitus hintalaskuri

Yhteenveto tiilikaton pinnoituksesta

Tiilikaton pinnoitus tarjoaa monia etuja omakotitalon omistajille. Se parantaa katon kestävyyttä, energiatehokkuutta ja ulkonäköä samalla vähentäen huoltotarvetta ja tuoden kustannussäästöjä. Valitsemalla luotettava ammattilainen ja noudattamalla oikeaa pinnoitusprosessia voit saavuttaa halutut tulokset ja pitkäikäisen katon.

Kysy lisää meiltä tiilikaton pinnoituksesta tai muista kattohuoltopalveluistamme. Asiantuntijamme vastaavat kysymyksiisi mielellään.

Yhteystietomme löydät täältä.

Edellinen artikkeli
Peltikatolle lisää elinikää
Seuraava artikkeli
Peltikaton maalaus: Hinta ja toteutus