Tiilikaton pinnoitus

Pinnoitettu katto on lähes uudenveroinen!

Tiilikaton pinnoitus antaa katolle täysin uuden ilmeen ja elämän. Pinnoitus suojaa tehokkaasti kattotiiltä uv-säteilyltä ja liukas uusi pinta hidastaa lian ja kasvuston muodostumista. Vesi ei myöskään pääse imeytymään tiileen eikä tiili pääse haurastumaan.

Tiilikaton pinnoittaminen on ajankohtainen huoltotoimenpide, kun katto on 10-20 vuotta vanha ja tehdaspinnoitteet ovat lähteneet kulumaan tai ovat jopa kokonaan pois kuluneet.

Tiilet katolla ilman suojaava pinnoitetta ovat rumannäköisiä ja alkavat helposti haurastumaan sekä sammaloitumaan. Uudet pinnoitteet tekevät katosta hyvännäköisen, suojaavat kattotiilejä ja sammaloituminen hidastuu. Pinnoituksen jälkeen tiilikatosta saadaan lähes uudenveroinen. Laadukas tiilikaton pinnoite täyttää tiilien pinnalle muodostuneet huokoset ja palauttavat tiilet jopa alkuperäiseen kuntoon. Uskomme, että 80- ja 90-luvun vanhan ajan tiileistä tulee jopa parempia ja kestävämpiä kuin nykyajan 2000-luvun tehtaalta tulleet tiilet ovat.

Uuden raikkaan väripinnan ansiosta talon ulkonäkö ja katon ominaisuudet parantuvat huomattavasti. Pinnoitetun ja siistiin näköisen katon ansiosta myös kiinteistön arvo nousee!

Tiilikaton maalauksen edut verrattuna kattoremonttiin

  • Pinnoituksen hinta on 5-6 kertaa pienempi kun kattoremontin hinta
  • Pinnoitettu katto näyttää uudelta
  • Katon elinkaareen saadaan ekologisesti huomattavasti lisää ikää
  • Työ hoituu yleensä 2 päivässä eli asumiseen ei ole läheskään niin paljon haittaa kun kattoremontissa

Tiilikaton pinnoitukseen kuuluu

  • Tarvittavat suojaukset
  • Katon pinnoitus kahteen kertaan, pohja + pinta
  • Läpivientien, pellityksien ja kattoturvatuotteiden maalaus
  • Loppusiivous ja jätteiden kierrätys

Tiilikaton pinnoitus kokonaisuuteen kuuluvat myös pinnoitusta edeltävät työt, kuten tiilikaton ilmainen kuntokartoitus tarjouskäynnin yhteydessä, tarvittavat mahdolliset korjaukset ja asennukset, katon pesu ja sammalestoainekäsittely, räystäskourujen tyhjennys ja pesu sekä rikkinäisien kattotiilien vaihto ehjiin.

RoofFin logo

Laadukas katon pinnoitus

Pinnoitamme tiilikatot Nowocoat tiilikattopinnoitella. Tiilikaton maali/pinnoite levitetään katolle aina kahdessa kerroksessa. Ensimmäinen pohjakerros ohennetaan vedellä, jotta pinnoite imeytyisi kunnolla tiileen ja tekisi pintakerrokselle hyvän tartuntapohjan. Toinen kerros eli pintakerros ruiskutetaan kuivuneen pinnan päälle ohentamatta. Tiilikaton pinnoitetta levitetään katolle aina maaliruiskulla. Ruiskutekniikka takaa tasaisen maalikerroksen koko katon alueelle. Reuna-alueet ja tiilien päät maalataan siveltimellä tai telalla.

Katon maalauksen jälkeen on tärkeää, että tiilikaton perushuoltoa eli katon puhdistusta ja tarkastusta tehdään vuosittain. Tarpeen mukaan, kun sammal alkaa taas ilmestymään kattoon, tulee katto käsitellä sammalestoaineella. Näin pinnoite katolla pysyy ehjänä pitkään ja katolle pyrkivä kasvusto ei pääse vahingoittamaan uutta maalipintaa.

Tiilikatto vaatii ennen pinnoitusta myös kunnon pesun. Kotikäyttöisillä painepesurilla työ ei välttämättä onnistu. Lisäksi katolla työskentely on vaarallista. Markkinoiden parhaita pinnoitteita myydään vain ammatinharjoittajille, jotka ovat tottuneet sekä kouluttautuneet käyttämään niitä oikein.

Pinnoitetta levitetään kattoon tehokkaalla maaliruiskulla. Kattoa pinnoittaessa myös tarvittavat suojaukset, sääolosuhteet jne tulisi ottaa huomioon.

Teemme tiilikaton pinnoituksia päivittäin. Meiltä löytyy tarvittava kalusto, materiaalit ja osaaminen sekä turvavarusteet työskentelyyn katolla.

Tiilikaton pinnoitusta varten tarvitsemme käyttöömme tavallisen sähköpistokkeen maaliruiskua varten. Pinnoituspäivänä olisi hyvä, että talon ympäristö olisi puhdas ylimääräisistä tavaroista. Tavarat, joita ei pysty siirtämään, suojaamme pressuilla, sillä katolta voi tuulen mukana lentää maalipölyä.

Tiilikaton pinnoitustyön kesto riippuu suuresti kohteesta, katon kunnosta, jyrkkyydestä sekä muodosta. Karkea arvio on, että hyvä asentaja pesee päivässä 300-400m2 ja pinnoittaa saman verran. Kahden asentajan yksikkö pesee päivässä 400-800m2 ja pinnoittaa saman verran. Ihannetilanteessa katon pinnoitus on valmis kahdessa päivässä niin omakotitalossa kuin myös pienemmässä taloyhtiössä.

Kun tiilen pinnasta puhdistetaan irtoroskia vuosittain ja katolle levitetään sammalestoainetta vähintään viiden vuoden välein, silloin maalipinta säilyy ehjänä 15-20 vuotta.

Tiilikaton pinnoituksen hinta riippuu aina kohteen koosta, jyrkkyydestä ja monimuotoisuudesta. Keskijyrkän ja keskikokoisen eli 200m2 tiilikaton pinnoitus ja pinnoitukseen liittyvät työt maksavat meillä keskimäärin 15€/m2 eli 3000€.

Vuosihuolto eli irtoroskien puhdistus katolta ja vesikouruista sekä haljenneiden tiilien vaihto maksaa omakotitalolle 310€.

Tilaamalla meiltä 10 vuodeksi vuosihuoltosopimukseen pitenee tiilikaton pinnoitustyön takuu 5 vuodesta 10 vuoteen!

Pyydä tarjous tiilikaton pinnoitukselle

Meiltä saat tiilikaton pinnoituksen/ tiilikaton maalauksen turvallisesti, rehellisesti hinnoiteltuna ja ammattimaisesti hoidettuna! Tiilikaton pinnoitukset yksityisille, taloyhtiöille ja yrityksille. Toimialueena: Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Helsinki, Vantaa – koko Uusimaa.

    Lataa tiedosto